Καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο Ιταλίδας διπλωμάτη Μελόνι, Ταγιάνι και Δένδιας

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο διπλωματικού υπαλλήλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το περιστατικό, το οποίο -όπως λέει- ήταν «πιθανώς αναρχικής προέλευσης».

Η Μελόνι στη δήλωσή της αναφέρει: «Εκφράζω την προσωπική μου εγγύτητα, όπως και της Ιταλικής Κυβέρνησης, προς την Πρώτη Σύμβουλο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Σουζάνα Σλάιν, και τη βαθιά μας ανησυχία για την επίθεση εναντίον της, η οποία ήταν πιθανώς αναρχικής προέλευσης. Παρακολουθώ το θέμα με απόλυτη προσοχή, επίσης μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα».

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης τόσο το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και το ελληνικό.

Με ανακοίνωσή του «το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση, με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα».

Εκφράζει, παράλληλα, «τη μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής: «Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου.

Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Καταδικάζει και το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ’ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει