Κυπριακό και οικονομία στη συνάντηση Τσίπρα-Κυπριανού

Η κατάσταση της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, αλλά και ζήτημα του Κυπριακού ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, σήμερα (16/03) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι “το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης» και εκτίμησε ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο παρελθόν, οι οποίες δεν ελήφθησαν μόνο με οικονομικά, αλλά και με πολιτικά κριτήρια, ενώ για τη στάση της τότε κυπριακής κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι βάρυναν και οι τότε διαπραγματεύσεις της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Σχολίασε ως «ανέκδοτο» την άποψη ότι η Κύπρος βγαίνει από μνημόνιο και επεσήμανε ότι η σημερινή κυπριακή Κυβέρνηση κρατά απέναντι στην Ελλάδα στάση Τζέκιλ και Χάιντ, με τις διαφορετικές τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.