Προκαλεί πάλι ο Σοϊλού: «Οι ΗΠΑ κανονίζουν τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας»

Νέα προκλητική και διπλή επίθεση έκανε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ανέφερε πως οι Αμερικανοί «κανονίζουν τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, ο Σοϊλού είπε απευθυνόμενος στην Εθνοσυνέλευση: «οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD».

Ο Σοϊλού συνέχισε την επιθετική ρητορική κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως «υποτίθεται ότι θα έφερναν ειρήνη και δημοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ωστόσο το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν η καταστροφή, η τρομοκρατία, η αστάθεια, μια ετήσια παραγωγή 9.000 τόνων οπίου και ανθρώπων που πέφτουν από τις ρόδες των αεροπλάνων».

Η τελευταία του αναφορά αφορούσε την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν όπου υπήρχαν αρκετοί Αφγανοί οι οποίοι προσπαθούσαν να κρυφτούν στις ρόδες στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να ξεφύγουν από τη χώρα, με αποτέλεσμα ωστόσο να πέφτουν στο κενό και να σκοτώνονται.

Να τονιστεί ότι με αφορμή την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο Σοϊλού δεν αποδέχτηκε τα συλλυπητήρια των Αμερικανών, ενώ επιτέθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας πως «αν δεν είχαμε πιάσει τους τρομοκράτες, σήμερα θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα».