Συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς την Πέμπτη (27/10) - Το Βερολίνο καταδίκασε τις απειλές της Τουρκίας

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Αθήνα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27/10) και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο Μπούχνερ, στη συνάντηση θα συζητηθούν διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο Όλαφ Σολτς θα αναχωρήσει για το Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Παράλληλα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τις απειλές της Τουρκίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται»