Για «κινδυνολογική και ωμή παρέμβαση» και «κινδυνολογικό παραλήρημα» κατηγορεί η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τον Γιάννη Στουρνάρα.
«O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Real Estate Society (ERES), παίρνει ουσιαστικά θέση υπέρ των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων που υπηρέτησε με θέρμη» αναφέρει χαρακτηριστικά το iskra κάνοντας λόγο για «προκλητικές δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ και πρώην μνημονιακού ΥΠΟΙΚ».
«Σε μια κινδυνολογική και ωμή παρέμβασή του στην πολιτική ζωή του τόπου κόντρα στη λαϊκή ετυμηγορία κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου… να μην χαθούν οι θυσίες των τελευταίων ετών» σχολιάζει η πλευρά Λαφαζάνη.
Ολόκληρη η ανάρτηση
O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Real Estate Society (ERES), παίρνει ουσιαστικά θέση υπέρ των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων που υπηρέτησε με θέρμη.
Σε μια κινδυνολογική και ωμή παρέμβασή του στην πολιτική ζωή του τόπου κόντρα στη λαϊκή ετυμηγορία κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου …να μην χαθούν οι θυσίες των τελευταίων ετών!
«Η αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και την μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα», ανέφερε συγκεκριμένα.
Η μακροοικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη συνθήκη για να αυξηθούν όλες οι αξίες, και ειδικά η αγορά ακινήτων, δήλωσε επίσης, όταν η λεγόμενη «σταθερότητα» των προηγούμενων ετών που επικαλούνταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπνιξε την οικονομία, εξαθλίωσε το λαό και μείωσε τις αξίες των ακινήτων τουλάχιστον κατά 40%.
Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας συνιστά στην κυβέρνηση να συνεχίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς ως «φάρμακο» για να γίνουν υποτίθεται επενδύσεις.
«Η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης (sic!) της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές», ανέφερε.