Μάνδρα: Στις 23 Ιουνίου η επιμέτρηση των ποινών - Ελαφρυντικά ζήτησαν όσοι κρίθηκαν ένοχοι

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των ελαφρυντικών στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η οποία ορίστηκε για της 23 Ιουνίου

Να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ζήτησαν οι οκτώ κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, το 2017, μετά την ανακοίνωση της απόφαση νωρίτερα του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των ελαφρυντικών στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η οποία ορίστηκε για της 23 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι των οκτώ κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ένοχοι ζήτησαν να αναγνωριστούν στους εντολείς τους όλα τα προβλεπόμενα ελαφρυντικά, όπως του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ τόνισαν πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενέργειες που έκαναν προς άρση των συνεπειών των πράξεων που τους καταλογίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε αθώους 13 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.