Στόχος η λύση των προβλημάτων

Την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο “E TV”, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, δήλωσε πως “Έχουμε σχεδιασμό και τον υλοποιούμε, με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ανάλυση“, τονίζοντας παράλληλα ότι “η Κυβέρνηση εξασφάλισε παράταση χρόνου ούτως ώστε να επουλώσει τις πληγές του λαού από τις έως τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και να προχωρήσει σε εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα εξασφαλίσουν στο κράτος τα απαραίτητα έσοδα“.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι “η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί λάφυρο του κάθε κόμματος και ότι θα πρέπει να λειτουργεί μόνο προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών“.

Όσον αφορά με την με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι αυτή θα πρέπει να γίνει μόνο με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και ότι μπορεί να αποδώσει πόρους που θα καλύψουν τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος.

Καταλήγοντας, υποστήριξε την κατάργηση του απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο νομοθέτησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.