Ακραία ρητορική το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Για “ακραία ρητορική” και πόλωση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που δεν κάνει καλό στη χώρα έκανε λόγο ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ επέκρινε τη πολιτική στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τους θεσμούς και τα τεχνικά κλιμάκια. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για “θέατρο του παραλόγου” από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μην έλθουν τα κλιμάκια στην Αθήνα και τους πάρει καμία κάμερα, ενώ την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες συνομιλούν με τους ίδιους που συνομιλούσαμε και εμείς. Στο μεταξύ η οικονομία βυθίζεται και θα χαθεί και ο στόχος 1,5% του πλεονάσματος».

Από τα πυρά του κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον οποίο επέρριψε την ευθύνη ότι “έχει καταφέρει να βάλει όλη την Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα”. Την ίδια ώρα χαρακτήρισε τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο ως τον “καλύτερο φίλο της ΑΔΕΔΥ” και εξέφρασε την πορεία αν η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί με 40.000 μονιμοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να αλλάξει πολλά στο κόμμα, και ένα από αυτά είναι να υπάρξουν πιο συλλογικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων στο κόμμα. «Το ζήτημα της αλλαγής αρχηγού, μπαίνει με δύο τρόπους: Η να παραιτηθεί ο ίδιος, ή να το ζητήσει το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή της Πολιτικής Επιτροπής. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κόμματα»κατέληξε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.