Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει αποφάσισε το χθεσινό (09/03) Eurogroup, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι οι προτάσεις αυτές έχουν πάρει ήδη τον δρόμο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε.

“Η πρακτική του να έρχονται στην Αθήνα εξουσιοδοτημένα στελέχη της τρόικας και να μιλούν με τα υπουργεία δεν υφίσταται” δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Ξεκαθάρισε ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς θα είναι αυτά που θα αφορούν τα δημοσιονομικά. Σε ό,τι την αντίδραση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Σακελλαρίδης την χαρακτήρισε αναμενόμενη, και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες (09/03) για αντικατάστασή του από τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε», κατέληξε με νόημα.