Η Βουλή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με το βλέμμα στην Ουκρανία

«Το μυαλό και η σκέψη μας είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας που έμειναν πίσω να πολεμήσουν αντιμετωπίζοντας τα τανκς ή αφουγκράζονται το βουητό του πολέμου στα καταφύγια σφίγγοντας το μωρό τους στην αγκαλιά », τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που έγινε στη Βουλή για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στην ίδια εκδήλωση, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ευκαιρία να στοχαστούμε και να αγωνιστούμε, επισημαίνοντας ότι το μήνυμά της αποτυπώνεται σε ένα πρόσωπο, αυτό της γυναίκας της Ουκρανίας, που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από τη Ρωσική εισβολή κι εκείνης που πήρε το δρόμο της προσφυγιάς. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης,είπε ότι η σκέψη μας πρέπει να είναι και στη Ρωσίδα μάνα, η οποία έχασε το γιό της σε έναν αχρείαστο πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν άδικο πόλεμο που χτυπά τους αδύναμους για αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως,επισημαίνοντας ότι ο αγώνας κατά του κατακτητικού αυταρχισμού είναι αγώνας για την ισότητα των φύλων και την προστασία των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των γυναικών, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη λειτουργία της εφαρμογής panic button,μέσω της οποίας γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο θα μπορούν να ζητούν βοήθεια. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης,σύντομα με τη εφαρμογή της έξυπνης τεχνολογίας και τη συνδρομή της VODAFONE θα λειτουργήσει η σχετική εφαρμογή και έτσι θα ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα των γυναικείων οργανώσεων.