Ρωσική πρεσβεία στην Ελλαδά: «Σταματήστε την αντιρωσική προπαγάνδα-Να συνέλθουν πολιτικοί και παπαγάλοι»

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή και τις κατηγορίες για τον θάνατο των 10 ομογενών στην Ουκρανία από ρωσικά πυρά, κατηγορώντας την Ελλάδα για αντιρωσική προπαγάνδα.

Έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία υπαίτιοι για τον θάνατο των ομογενών είναι ένα ναζιστικό ουκρανικό τάγμα, η πρεσβεία ζητάει από όλους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!» .