Δημοσκόπηση MARC: Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ποια η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Την πρόθεση ψήφου των πολιτών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, αλλά και τις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών καταγράφει η νέα  μηνιαία δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το πρώτο μέρος της.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, η ακρίβεια βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47%, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα ανησυχεί το 18%, τα εθνικά θέματα το 4,5%, το μεταναστευτικό το 2,6% και οι φυσικές καταστροφές το 2,5%.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - μεγαλύτερη ανησυχία

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες, οι απαντήσεις οδηγούν στο εξής αποτέλεσμα: Αυτοδύναμη ΝΔ με 26,9% και αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 11,1%.

Το 15,7% θα επιθυμούσε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 10,8%. Κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 7% ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ το 2,8%.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - προτίμηση για κυβέρνηση

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - προτίμηση για κυβέρνηση - πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά την άποψη των πολιτών σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή διαμορφώνεται ως εξής: Το 47,2% βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τη δεύτερη θέση κατακτά ο Νίκος Ανρουλάκης με 44,2%. Την τρίτη θέση κατέχει ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%. Θετική εικόνα για τον Δημήτρη Κουτσούμπα έχει το 27,4%, για τον Γιάνη Βαρουφάκη το 22,7% και για τον Κυριάκο Βελόπουλο το 18,4%.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - δημοτικότητα αρχηγών 2

Όσον αφορά στην ταύτιση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση, με 31,2% με τη διαφορά από τον δεύτερο Αλέξη Τσίπρα να είναι στις 11.4 μονάδες.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - ταυτιση με αρχηγούς

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 31,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21% και την ψαλίδα μεταξύ τους να μειώνεται στις 10,5 μονάδες. Το ΚΙΝΑΛ με 14,6% είναι στην τρίτη θέση και το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - πρόθεση ψήφου - πολιτική τοποθέτηση

Στη δημοσκόπηση τα στοιχεία δείχνουν και την προέλευση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Τα στοιχεία έχουν ως εξής: Στην προέλευση των αναποφάσιστων το 38,8% προέρχεται από τη ΝΔ, το 30,5% το ΣΥΡΙΖΑ, το 7,2% από την Ελληνική Λύση, το ΜεΡΑ25 το 5%, το 4,1 από το ΚΚΕ και το 3,6% από το ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση MARC- ΑΝΤ1 - προέλευση αναποφάσιστων