Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα έξι επιπλέον Rafale,τις φρεγάτες και τις τορπίλες - Όχι του ΣΥΡΙΖΑ στα επιπλέον Rafale

Εισάγεται αύριο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής,, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις για την προμήθεια των έξι επιπλέον Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, των τριών νέων φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού και των τορπιλών για τα υποβρύχια 214.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέσω του εισηγητή του Γιώργου Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τη σύμβαση για τα επιπλέον Rafale ,αλλά θα δώσει θετική ψήφο στις συμβάσεις για τις φρεγάτες και τις τορπίλες. « Αυτά τα επιπλέον έξι Rafale, είναι όπως λένε στο χωριό μου out of the blue»,είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε απαραίτητη την προμήθεια των έξι επιπλέον Rafale για τη δομή της Πολεμικής Αεροπορίας,που- όπως είπε- διαφοροποιεί τις ισορροπίες στον αέρα και προβληματίζει τους γείτονες.
Να σημειωθεί ότι υπέρ και των τριών συμβάσεων έχουν ταχθεί ήδη η ΝΔ,το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Αρνητική ψήφο θα δώσει το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ 25 έχει επιφυλαχθεί για την Ολομέλεια.