LIVE - Βουλή: Η συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο - Είχε διακοπεί μετά το επεισόδιο Πολάκη

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση στη Βουλή για τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη», που διεκόπη τη Δευτέρα μετά το επεισοδιακό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Η διαδικασία το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, είπε: «Ποιος σας είπε ότι δεν είναι τρομοκρατία, προσβολή του Συντάγματος η κατάληψη του βήματος; Το μικρόφωνο έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα σε αυτήν την απόφαση δεν είναι η κατάληψη του βήματος».

«Το πολύ να βραχνιάσετε. Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε», είπε ο κ.Τασούλας.

 

Υπενθυμίζεται, ότι η συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα διεκόπη μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη που δεν κατέβαινε από το βήμα και ακολούθησε ντόμινο αντιδράσεων.

Αφορμή για το νέο επεισόδιο στάθηκαν οι αναφορές του στην υπόθεση της Novartis, οι οποίες κρίθηκαν από τον προεδρεύοντα, Χαράλαμπο Αθανασίου, εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης παρά τις συστάσεις που του έγιναν, επέμενε κι ο κ. Αθανασίου του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο Πρόεδρος της Βουλής.