Βουλή: Νέο επεισόδιο με Πολάκη - Του έκλεισε το μικρόφωνο ο Αθανασίου, διεκόπη για αύριο η συνεδρίαση (Video)

Επεισοδιακή ήταν, όπως αναμενόταν, η συνάντηση των Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να διακόπτει τη συνεδρίαση, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές του στην υπόθεση της Novartis, οι οποίες κρίθηκαν από τον προεδρεύοντα, Χαράλαμπο Αθανασίου, εκτός θέματος. Ο κ. Πολάκης παρά τις συστάσεις που του έγιναν, επέμενε κι ο κ. Αθανασίου του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επιτέθηκε στον παριστάμενο Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως “η αρχειοθέτηση της υπόθεσης δεν είναι αθώωση”.

Όταν ο Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο

Όταν ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη εκείνος κατευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα προκειμένου να ακούγεται με τον Αδώνι Γεωργιάδη να … σταυροκοπιέται.

“Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για την Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Χ. Αθανασίου: Πηγαίνατε στο θέμα της συνεδρίασης

Π. Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.

Χ. Αθανασίου: Να κάνετε μια επίκαιρη ερώτηση να σας απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον Κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο…

Π. Πολάκης: Κ. Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Χ. Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον Κανονισμό

Π. Πολάκη: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Χ. Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Π. Πολάκης: κ. Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάλατε τον Πρόεδρο να με κόψει;

Χ. Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη…. Θα διακόψω την Βουλή. Θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή

Π. Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά το επεισόδιο αυτό κι ενώ η Βουλή είχε διακόψει ο κ. Πολάκης συνέχιζε να μιλάει για την υπόθεση της Novartis και τις υπουργικές αποφάσεις με βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν: “ντροπή”, “μην ευτελιζετε τη Βουλή”, “εδώ δεν είναι δικαστήριο, πηγαίνετε στο δικαστήριο να τα λύσετε”

Το διάστημα εκείνο χτύπησε το τηλέφωνο του και κάποιοι βουλευτές φέρεται να του φώναξαν: “παίρνετε γραμμή;” με εκείνον να απαντά: “δεν παίρνω γραμμή, εγώ εχω επάγγελμα, χειρουργώ”.

 

Το σχόλιο Γεωργιάδη στο twitter

Το επεισόδιο στη Βουλή σχολίασε μέσω twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι», ανέφερε ο υπουργός.

Διεκόπη οριστικά η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Την οριστική διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που συζητούσε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.

Η συνεδρίαση είχε διακοπεί, με απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, μετά την επίμονη άρνηση, του πρώην αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στις επανειλημμένες συστάσεις που του έκανε, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Βουλής και να μην μιλά εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση «Νοβάρτις».

Ο κ. Αθανασίου του αφαίρεσε το λόγο και διέταξε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά. Παράλληλα του ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για να κρίνει, αν θα του επιβληθεί μομφή για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του..

Επί μιάμιση ώρα που διήρκησε η διακοπή της συνεδρίασης, ο κ.Πολάκης βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας περιμένοντας την απόφαση.