ΚΙΝΑΛ: Ποιοι αναλαμβάνουν τις θέσεις «κλειδιά»

Τα πρόσωπα που λαμβάνουν ηγετικές θέσεις στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του στην ηγεσία της παράταξης. Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Μιχάλης Κατρίνης. Πρώτος γραμματέας της ΚΟ επιλέχθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η σύγκληση της ΚΟ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον καθώς ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής ως προς τους αντιπολιτευτικούς τόνους που θα ακολουθήσει υπό την ηγεσία του το ΚΙΝΑΛ και ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Ως εκ τούτου μια πρώτη εικόνα θα σχηματίσουν σε επίπεδο κομμάτων τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία κάλεσε σε δημιουργική αντιπολίτευση τον κ. Ανδρουλάκη όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθύνει κάλεσμα προοδευτικής διακυβέρνησης στο πλαίσιο συγκρότησης αντικυβερνητικού μετώπου.

«Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά. Ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή. Ο στόχος μου είναι αυτό να το προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, διότι πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα», δήλωσε χθες από τη Χαριλάου Τρικούπη.