Η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση

Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι «τα κράτη μέλη πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Ε.Ε.» απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι επιτυχημένο. Το γερμανικό κοινοβούλιο το ψήφισε και η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση» τόνισε η κυρία Μέρκελ επαναφέροντας στη συζήτηση την λέξη «τρόικα» που η ελληνική κυβέρνηση τόσο πολύ προσπάθησε να θέσει εκτός συζήτησης.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αναμένεται τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας και τρίτο μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε: «Είναι πρώιμο να εικάσουμε αν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ολόκληρο το Κολέγιο των Επιτρόπων. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, μετά την εκλογή του Ζαν Κοντ Γιούνκερ.