ΚΙΝΑΛ: Παράταση μιας εβδομάδας στην προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων - Έξι οι υποψήφιοι πρόεδροι

Τις υπογραφές που κατέθεσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, όπως απαιτείται, και να τους ανακηρύξει υποψήφιους εξέτασε σήμερα η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής ενώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις υποψηφιότητες για την ηγεσία του Κινήματος προστέθηκε και το όνομα του Παύλου Χρηστίδη.

Η επιτροπή, που συνεδριάζει ως αυτήν την ώρα, αναμένεται μάλιστα να ικανοποιήσει το αίτημα των Βασίλη Κεγκέρογλου, Παύλου Γερουλάνου και Παύλου Χρηστίδη, οι οποίοι ζήτησαν παράταση μίας εβδομάδας, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, για να συγκεντρώσουν κι εκείνοι τις απαιτούμνες υπογραφές στήριξης.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης και πως επίσης έχουν υπογράψει άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος, καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

«Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φώφης Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητά μου», ανέφερε ο ίδιος και συνεχάρη τους συνυποψήφίους του για τη συμμετοχή τους.

«Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη δημοκρατική παράταξη του 21ου αιώνα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να κρατά απόσταση από την κούρσα της διαδοχής καθώς δίνει μάχη με την υγεία της.

Τελευταίος υποψήφιος – για την ώρα- είναι ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ χτες, Πέμπτη ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Χρηστίδης επικοινώνησε με την κυρία Γεννηματά η οποία νοσηλεύεται ακόμα στον Ευαγγελισμό για την ενημερώσει για την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος.

Η κυρία Γεννηματά είπε ότι είναι δικαίωμά του να κατέβει υποψήφιος, ενώ ξεκαθάρισε πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να την εμπλέκουν στις προεκλογικές διεργασίες.

Άλλωστε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας την «ενότητα και την προοπτική της παράταξης», όταν ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.