Έρχεται η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

Μέχρι το τέλος του 2021 έρχεται η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίων ψηφιακά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερακάκη είναι θέμα μερικών εβδομάδων να υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος, όπως και η δυνατότητα το γνήσιο της υπογραφής να παρέχεται μέσω του Gov.g προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Για MyHealth

Σχετικά με την εφαρμογή MyHealth τόνισε πως παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

«Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής», είπε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σπουδαίο για το ΕΣΥ να έχει αυτόν τον φάκελο και για τους πολίτες να έχουν ιδιοκτησία στα πράγματα που τους αφορούν», συνέχισε ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα στην πορεία θα προστεθούν στην εφαρμογή πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Για Freedom pass data και 3η δόση εμβολίου

Όσον αφορά στην πλατφόρμα freedom pass data και το πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε ότι με το άνοιγμα της έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν ήδη πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά!

Τέλος, σχετικά με την τρίτη δόση στους 50 και άνω με την αναμνηστική δόση τόνισε ότι 130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, κάνοντας λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον. Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία.

 

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το α’ εξάμηνο του 2022 η ψηφιακή κάρτα εργασίας – Τι είναι & πώς θα λειτουργεί