Δημοσκόπηση GPO: Πρώτες απώλειες για τη κυβέρνηση - Στις 10 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Τις πρώτες απώλειες καταγράφει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τη διαχείριση της πανδημίας. Όπως καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει» πλέον στις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι ενδεικτικό ότι το 31,1% των ερωτηθέντων και – κυρίως – το 46,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμούν ότι για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την εξάπλωσή τους, ευθύνονται κυρίως οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης…

Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα Τα Νέα στην δυναμική της κυβέρνησης εμφανίζεται, μείωση της τάξης του 2%. Παρά ταύτα, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εμφανίζουν οφέλη, αλλά παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους.

Πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, στη δημοσκόπηση, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Κάνε ανασχηματισμό» ζητά η πλειοψηφία από τον Μητσοτάκη
Επιπλέον, η εν λόγω δημοσκόπηση παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα ως προς τους υπουργούς, ιδιαιτέρως ενόψει και του ανασχηματισμού που αναμένεται να ανακοινώσει Δευτέρα ή Τρίτη ο πρωθυπουργός. Το 49,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε ανασχηματισμό, προφανώς αναμένοντας να προσωποποιηθούν οι ευθύνες τόσο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου αλλά και στο τελευταίο διάγγελμά του όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δέχθηκε πλήγμα στην εικόνα του καθώς, σύμφωνα πάντα με την GPO, το 54,7% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί (42,7% ναι και 12% μάλλον ναι) έναντι 43,2% που εκτιμά το αντίθετο (όχι 33,4% και μάλλον όχι 9,8%).

Για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, το 46,8% πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί ενώ για τον αρχηγό της πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη το 48,9% ζητά την παραίτησή του έναντι 45,7% που θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του.