«Είναι υποχρέωσή μας στο μέτρο του δυνατού να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη επιστροφή στην κανονική ζωή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο Τρίτη το απόγευμα από την κυβέρνηση σχετικά με το τι θα ισχύσει από εδώ και στο εξής με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και επιμένουν στις επιφυλάξεις τους.

Κάνοντας ειδική αναφορά στους πολίτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων» εξηγώντας πως «προχωράμε αύριο, (Τρίτη 24 Αυγούστου 2021), το απόγευμα, στην εξαγγελία κυβερνητικών μέτρων και ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία τη δημόσιας σφαίρα σε χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς όπου παρατηρούνται συναθροίσεις».

«Ανυποχώρητα και χωρίς συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και την νέα που θέλουν να μορφωθούν και να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από κορωνοϊό» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η πανδημία επιμένει και θα μας ταλαιπωρεί για καιρό ακόμα, ενώ έκανε μια αναδρομή στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, λέγοντας ως «Πριν 19 μήνες, η ανθρωπότητα αιφνιδιάστηκε με τον κορωνοϊό.