Σοβαρές αναζωπυρώσεις σε δύο οικισμούς στη ν. Εύβοια - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Σοβαρή και μεγάλη αναζωπύρωση ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο Μαρμάρι Ευβοίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναζωπύρωση ξέσπασε στον οικοδομικό συνεταιρισμό Ιατρών ο οποίος νωρίτερα είχε εκκενωθεί προληπτικά.

Βάσει όσων μετέδωσε η ΕΡΤ, από το πύρινο μέτωπο, η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μάλιστα αρκετοί από τους κατοίκους αρνούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή καταστροφές σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με τις μεγάλες αναζωπυρώσεις είναι και οι κάτοικοι του οικισμού Κοκκίνη.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό μεγάλο μέτωπο της φωτιάς οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί. Νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση και για το Μαρμάρι και τον οικισμό Κοκκίνη.

Στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.