Στην διαφωνία του επέμεινε, αντίθετα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος επανέλαβε ότι η συμφωνία εμπεριέχει ασάφειες και προβλήματα και εμφανίστηκε να θεωρεί δεδομένο το να μην έρθει στην Βουλή. «Είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στην Βουλή την χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας, επί της ουσίας, να εννοηθεί ότι ο ίδιος αλλά και όσοι άλλοι μοιράζονται τις ίδιες απόψεις δεν θα την στήριζαν σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.
Ο Νίκος Χουντής, από την πλευρά του, φέρεται να επανέφερε στο προσκήνιο πρόταση για συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, προκάλεσε σχόλια με την παρέμβασή του, καθώς ουσιαστικά διέψευσε τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει ότι οι εταίροι και ιδιαίτερα η Γερμανία επεδίωξαν να υπάρξει «δημιουργική ασάφεια» στο κείμενο της συμφωνίας, λέγοντας ότι η Γερμανία «επεδίωξε σαφήνεια». «Όσοι θεωρείτε ότι η ασάφεια είναι πρόβλημα προσέξτε και τη σαφήνεια. Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε» είπε ο κ. Τσακαλώτος και προχώρησε σε συγκεκριμένα παραδείγματα:«Για τις ιδιωτικοποιήσεις η σαφήνεια δεν μας βοηθάει. Η ασάφεια για τις εργασιακές σχέσεις μας βοηθάει. Η ασάφεια για το πόσο έτοιμοι είναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρέος επίσης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος μας ο εαυτός. Η συμφωνία εξαρτάται από εμάς».