Την άρση της ασυλίας του Κ. Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αποφάσισε η Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε συμμετείχαν 238 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Μπογδάνου τάχθηκαν 237 βουλευτές. Ένας βουλευτής ψήφισε «κατά». Ουδείς ψήφισε «παρών».

Νωρίτερα, την άρση της ασυλίας του προκειμένου να αντιμετωπίσει ενώπιον της δικαιοσύνης «μια γελοία καταγγελία και μια κακόβουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε προτείνει ομόφωνα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, η οποία ζητείται μετά από μήνυση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μηνύτρια ήταν γραμματέας πολιτικού προσώπου, όπως είπε ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Eιδικότερα, η υπόθεση αφορά ένα  δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που κατείχε ο κ. Μπογδάνος, προτού γίνει βουλευτής, το οποίο αναφέρονταν στη Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέα του τότε υφυπουργού των Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη. Το επίμαχο δημοσίευμα έφερε τον τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» και σχολίαζε τις φωτογραφίες που διατηρούσε στα social media η τότε γραμματέας του υφυπουργού των Εξωτερικών.
«Πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός», είπε ο κ. Μπογδάνος και εξήγησε ότι την ίδια εποχή ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το ενημερωτικό site meaculpa.gr.
«Το συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα, το οποίο έπαιξε σε πλειάδα άλλων site με τίτλο “η ημίγυμνη νέα γραμματέας” του συγκεκριμένου υπουργού. Ως εκ τούτου, η κυρία μήνυσε μια σειρά από ενημερωτικά sites. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site ήμουν εγώ», ανέφερε ο βουλευτής.

«Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας», τόνισε ο ίδιος.