Τα «μαζεύει» η Bild μετά την ανθελληνική καμπάνια

Χαλαρή στάση απέναντι στην Ελλάδα κρατάει η BILD λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη ψηφοφορία στην Bundestag και ένα 24ωρο μετά την έντονη δυσφορία της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων, αλλά και πολλών αναγνωστών, για την ανθελληνική καμπάνια στην ιστοσελίδα της, ζητώντας από τους Γερμανούς να πουν “όχι” στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας χαμηλώνει τους τόνους, κάνοντας μάλιστα και ένα βήμα προσέγγισης με την ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σε άλλο άρθρο της, δημοσιογράφος της “BILD” μετέβη χθες (26/02) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σήμερα (27/02) η Bundestag αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στην παράταση του ελληνικού προγράμματος παρά την «ανταρσία» 22 Γερμανών στελεχών από τον κυβερνητικό συνασπισμό – κυρίως τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές και όχι από τους Σοσιαλδημοκράτες – και ορισμένων από το χώρο της Αριστεράς, «Die Linke».

O «Groko», όπως αποκαλείται εν συντομία ο μεγάλος συνασπισμός της Άνγκελα Μέρκελ, έχει το 80% των εδρών στη Bundestag κατά συνέπεια οι 22 «αντάρτες» που αντιτίθενται στην πρόταση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να εγκρίνουν το αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα για την έγκρισή του.