Σε Θράκη & Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 30-31 Μαΐου - Συναντήσεις με Μητσοτάκη & Δένδια

Με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, όπως είχε γράψει νωρίτερα το PolitisOnline και επιβεβαιώθηκε επισήμως πλέον από το Υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οριστικό: Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου - Την Κυριακή επισκέπτεται τη Δυτική Θράκη | OnAlert

Στη Θράκη αλλά ιδιωτικά την Κυριακή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Τη Δευτέρα η συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή, θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο κ.Τσαβούσογλου θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Αθήνα, και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν την 31 Μαΐου ως την πιθανή ημέρα συνάντησης Δένδια-Τσαβούσογλου, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του, με την άφιξή του στην Αθήνα, το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 30 Μαΐου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Με διαθέσεις ρεβάνς τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου