Στη ζώνη του πυρός ο Ν. Δένδιας: Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Ιορδανία & Αίγυπτος

Κοντά στην εμπόλεμη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, στο Ισραήλ και στα λίγα εναπομείναντα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Ριάντ Αλ Μάλικι.

Νίκος Δένδιας: Μπαράζ διπλωματικών επαφών αύριο σε Ισραήλ και Παλαιστίνη | Πολιτική Ειδήσεις

Επίσης την Τρίτη ο κος Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ισραήλ – Γάζα | Όλες οι εξελίξεις από τις εχθροπραξίες – Νεκροί, τραυματίες και κλιμάκωση της έντασης – ΧΑΡΤΗΣ - Infognomon Politics

Μετά την ζώνη του πυρός στην Ιορδανία και την Αίγυπτο ο Νίκος Δένδιας

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τέλος, ο κος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.