Νέο κώλυμα επικαλέστηκε ο Καλογρίτσας και δεν καταθέτει αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη,κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα,στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καλογρίτσας απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Προανακριτικής Σταύρο Κελέτση, βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία βρίσκεται από τις 30 Απριλίου σε καθεστώς καραντίνας, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκαν αμέσως οι εκπρόσωποι των κομμάτων και η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση του κ.Καλογρίτσα,θα επαναπροσδιοριστεί για μετά το πέρας της 14ήμερης καραντίνας του.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Καλογρίτσας επρόκειτο αρχικώς να καταθέσει στις 21 Απριλίου, αλλά η εξέτασή του αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για μετά την κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, παρουσίασε κάποια ελαφρά συμπτώματα (μυϊκούς πόνους)μετά τον εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό.

Πάντως, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή και τη νέα αναβολή στην κατάθεση Καλογρίτσα, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Από ότι φαίνεται, ο κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά το αφήγημα της ΝΔ όσον αφορά την προανακριτική που έστησε με ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες.
Ο κ. Καλογρίτσας αποτελεί παγκόσμια παράδειγμα για την ιατρική επιστήμη, καθώς μετά τις παρενέργειες 14 ημερών λόγω του εμβολιασμού του, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι με την σφραγίδα του ΕΟΔΥ, δηλαδή του κυρίου Μητσοτάκη, ο κ. Καλογρίτσας θα απουσιάσει για πολλοστή φορά από τις εργασίες της Προανακριτικής μέχρι 14 Μαϊου καθώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Συνιστούμε στην ΝΔ ή να κλείσει επιτέλους την συμφωνία που θέλει ο κ. Καλογρίτσας προκειμένου να έρθει στην Προανακριτική να καταθέσει τα ψεύδη που του έχει αυτή υποδείξει ή να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος ήδη από τους πρώτους δύο μάρτυρες!
Άλλωστε, κανείς πλέον δεν πρόκειται να πιστέψει, ούτε είχε πιστέψει το υποδεικνυόμενο από τρίτους αφήγημα του κυρίου Καλογρίτσα.
Είναι καταφανές ότι πρόκειται για κατάχρηση της συγκυρίας του κορωνοϊού προκειμένου να αποφύγει την δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει, όπως υποχρεούται».