Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η σύνταξη του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την επαναφορά της ΕΡΤ στις δημόσιες συχνότητες όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη χθεσινή του (24/02) συνάντηση με εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δημοσιογράφων, «μια πρώτη εκτίμηση, από πλευράς Υπουργείου, τοποθετεί τον χρόνο επαναλειτουργίας σε περίπου 1 μήνα». Επιπλέον τονίζεται ότι «υπήρξε απόλυτη συμφωνία ότι ο σχεδιασμός προχωράει στη βάση της δημιουργίας ενός πραγματικά Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της κοινωνίας, μακριά από τα τωρινά κακέκτυπα που ούτε προσφέρουν ούτε συμβάλουν στην ενημέρωση και τον πολιτισμό».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι « ο κ. Παππάς γνωρίζει, αναγνωρίζει και σέβεται τον αγώνα των 20 μηνών του οποίου η πολιτική και ηθική αξία είναι ανεκτίμητη και υποσχέθηκαν να εξετάσουν την αποδέσμευση της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ».

Οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τον κ. Παππά ότι ζητούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της 11ης Ιουνίου 2013 και διαμορφώνεται τάχιστα ένα ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης με όλους τους απολυθέντες εργαζομένους της, με απλή διαδικασία αποδοχής, της επαναπρόσληψης όσων επιθυμούν να επιστρέψουν.