«Βόλεμα» κομματικών στελεχών σε κρατικές θέσεις

Για «βόλεμα» κομματικών στελεχών σε κρατικές θέσεις καταγγέλλει την κυβέρνηση το «Ποτάμι» με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή. Στο κείμενο που υπογράφουν οι Παναγιώτης Καρκατσούλης και Χάρης Θεοχάρης αναφέρεται ότι τουλάχιστον επτά κομματικοί που απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές, διορίστηκαν ως γενικοί γραμματείς.

Σύμφωνα πάντα με τους Βουλευτές του «Ποταμιού» έχουν διοριστεί Γενικοί Γραμματείς:

i. Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κ. Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ii. Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

iii. Στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος.

iv. Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

v. Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

vi. Στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων η κ. Φωτεινή Κούβελα υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.

vii. Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτούν τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση: «Μέσω ποιας διαδικασίας επελέγησαν για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων τα προαναφερόμενα στελέχη;

Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των υπόλοιπων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων;

Πως θα διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθούν τα καταλληλότερα στελέχη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων; Σκοπεύετε να κάνετε χρήση της Διαύγειας, η οποία έχει αναδειχθεί διεθνώς σε καλή πρακτική, για την επιλογή των στελεχών σας;»