Ποιος μπλοφάρει στο πόκερ για το ελληνικό χρέος

Για λεκτικό αγώνα μεταξύ δύο πολιτικών ανδρών, του Αλέξη Τσίπρα και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild, ενώ διερωτάται ποιος από του δύο λέει ψέματα στο ευρώ-πόκερ για το ελληνικό χρέος.

Αρχικά, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι “είναι ένας πόλεμος στα λόγια. Από δω οι Γερμανοί, από κει οι Έλληνες. Και οι δύο δηλώνουν νικητές στο ευρω-πόκερ για το χρέος δισεκατομμυρίων της Ελλάδας”. Στη συνέχεια παρατίθενται τα επιχειρήματα τους.

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο Α. Τσίπρας δήλωσε: “Τραβήξαμε μια γραμμή κάτω από το λογαριασμό της Ε.Ε”. Στον αντίποδα ο Β. Σόιμπλε κατέστησε σαφές πως η η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακολούθως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε: “Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και έχουμε αφήσει την τρόικα πίσω  μας”. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι “η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα μόνο με τη συμφωνία και των τριών θεσμών, που προηγουμένως αποκαλούνταν τρόικα”.

Να αναφερθεί ότι ο βαυαρός ΥΠΟΙΚ, Μάρκους Ζέντερ, (Χριστιανοκοινωνιστές) εξήγησε ότι “η έκβαση των συζητήσεων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι μία νίκη για τη Γερμανία, για όλους και για τον Σόιμπλε.