Ο Κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε την φοιτήτρια που ανέβηκε στον Όλυμπο στην πλάτη του δρομέα Μάριου Γιαννάκου

Μια διαφορετική συνάντηση είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς υποδέχτηκε τη φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου και τον δρομέα υπεραποστάσεων, Μάριο Γιαννάκου, που ανέβηκαν μαζί στον Όλυμπο.

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο η Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, κατάφερε να κατακτήσει την υψηλότερη βουνοκορφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του Ολύμπου, με τη βοήθεια του Μάριου.

Οι δύο φίλοι δώρισαν στον Κ. Μητσοτάκη ένα ορειβατικό εξάρτημα, με το οποίο η νεαρή φοιτήτρια είχε προσδεθεί στην πλάτη του Μάριου ώστε να φτάσει στο υψόμετρο των 2.918 μέτρων, και την ελληνική σημαία που συνόδευε τον Μάριο σε όλους τους αγώνες του έως σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με την Ελευθερία και τον Μάριο λίγη ώρα μετά το κατόρθωμά τους, τους ρώτησε πώς αποφάσισαν να επιχειρήσουν την ανάβαση, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ποιος είναι ο επόμενος στόχος τους.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε επίσης την Ελευθερία για τα επόμενα βήματα στις σπουδές της. Η απάντησή της ήταν ότι θα αποφοιτήσει φέτος και στη συνέχεια σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό.