Α. Διαμαντοπούλου: Ο εμβολιασμός είναι η μητέρα όλων των μαχών

Ο εμβολιασμός είναι η μητέρα όλων των μαχών, επισημαίνει η Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην La Repubblica με τίτλο «Διαδικτυακή φορολογία, πράσινη οικονομία και απασχόληση. Η συνταγή Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ».

Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει, παράλληλα, ότι «η Ελληνίδα πολιτικός έχει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει το αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ».

Αναφερόμενη στις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, η κυρία Διαμαντοπούλου τονίζει τα εξής: «Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ασχοληθούμε, κυρίως, με τον καθορισμό κοινών στάνταρντ σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ψηφιακή φορολογία, η συμμετοχή του κράτους σε εταιρείες, οι νόμοι ενάντια στη διαφθορά. Βγαίνουμε από μια περίοδο εμπορικών πολέμων. Και πρέπει να αναζητήσουμε φόρμουλες που να πετύχουν τη συναίνεση και των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, η πρώην υπουργός παιδείας απαντά στη La Repoubblica:

«Ο εμβολιασμός είναι η μητέρα όλων των μαχών. Kανείς δεν σώζεται μόνος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδείγματος χάρη, προχώρησε ομαδικά και ήταν ένα μεγάλο βήμα προόδου. Το εμβόλιο είναι ένα συλλογικό αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει επίσης να μάθει να εργάζεται καλύτερα. Ο ΟΟΣΑ έχει την ευκαιρία να εργαστεί σε θέματα υγειονομικής διακυβέρνησης και θα το κάνει».

Σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας αν είναι ικανοποιημένη από το ότι «η Ευρώπη έχει προχωρήσει πολύ, από την εποχή της τρόικας στην Ελλάδα», η κυρία Διαμαντοπούλου επισημαίνει:

«Είμαι πολύ πιο ευχαριστημένη. Οι Βρυξέλλες, αυτή τη φορά, έδωσαν άμεσες απαντήσεις σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη. Εκείνη την εποχή αποδόθηκε η υπαιτιότητα στις χώρες του Νότου, τώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος ο ιός. Σε αυτήν την κρίση τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Και τώρα όλοι κατανοούν ότι έπειτα από αυτή την εποχή ισχυρής βοήθειας, υπέρ της στήριξης των οικονομιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν θα είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σύντομα σε μια λιτότητα που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι κάτι που υποστηρίζουν, τώρα, τόσο η Γερμανία όσο και το ΔΝΤ».