Σε ποια περίπτωση θα επιβληθεί αυστηρότερο lockdown σύμφωνα με τον Η. Μόσιαλο

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown θα έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε σωστό το άνοιγμα των σχολείων και υπογράμμισε ότι «αν δούμε δραματική αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα αν δούμε μεγάλη διασπορά του νέου στελέχους που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αυστηροποίηση των μέτρων».

«Δεν μπορούμε να έχουμε παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων. Οι επιπτώσεις για την ψυχική υγεία των παιδιών θα είναι μακροχρόνιες, ήδη και με τα κλεισίματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Επομένως πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ευέλικτοι όσον αφορά στα σχολεία», προσέθεσε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά «είναι απειροελάχιστος, ο κίνδυνος αφορά κυρίως στους ηλικιωμένους που μπορεί να συζούν μαζί με τα παιδιά, αν υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες, αλλά εκεί εντείνεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών».