Για ποιο λόγο το Μαξίμου αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021, είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για λόγους προληπτικούς.

Στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Όσον αφορά τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου αναμένεται να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση αυτή θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.