Σε σωστή βάση το κείμενο της Ελλάδας δηλώνει ο Στεφάν Ζάιμπερτ

«Καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» αποτελεί το κείμενο της πρότασης που κατέθεσε την Πέμπτη (19/02) η κυβέρνηση για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, δήλωσε την Παρασκευή (20/02) ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το κείμενο ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κράτησε αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιήθηκε στο γερμανικό non paper που δόθηκε στο χθεσινό Euroworkingk Group, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα αποκαλούσε το κείμενο «Δούρειο Ίππο».

Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης (19/02) η Καγκελάριος της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ διευκρίνισε ότι είναι λάθος να λέγεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει μια λύση για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.