"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε είναι και τόσο επικίνδυνη" δηλώνει ο Ρ.Φίτσο

Καυστικός ήταν στις δηλώσεις του στους Financial Times ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα, θα ήταν αδύνατο να εξηγήσει στους πολίτες ότι η Σλοβακία πρέπει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα.

«Θα ήταν αδύνατο να εξηγήσω στο λαό ότι η φτωχή Σλοβακία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα. Να εξηγήσω στους πολίτες ότι πρέπει να δώσουμε χρήματα στην Ελλάδα για τους μισθούς και τις συντάξεις της; Αδύνατο. Αδύνατο», τόνισε ο κ. Φίτσο.

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι είναι αδύνατο «από τη μία πλευρά η ελληνική κυβέρνηση να θέλει μείωση χρέους ή παράταση των δανείων. Και την ίδια στιγμή να ανακοινώνουν πως θα παρέχουν δωρεάν ρεύμα στον λαό ή θα προσφέρουν δωρεάν κατάλυμα στους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Φίτσο εξήγησε πως «η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για ένα σοκ. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε λύσεις και ότι ακόμα και μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δε θα ήταν τόσο επικίνδυνη όσο θα ήταν πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια».