"Η κυβέρνηση θα πετύχει μια επωφελή συμφωνία", τόνισε ο Γ.Σακελλαρίδης

Την διαβεβαίωσή του προς τον ελληνικό λαό ότι η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να πετύχει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης. “Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν τα κοινά σημεία για να μη μας κατηγορήσει κανείς ότι είμαστε και εμμονικοί σε κάποια σημεία” σημείωσε με νόημα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τόνισε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί το μνημόνιο» και ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό «όπλο» το δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι είναι θετικά διακείμενος στην έννοια του δημοψηφίσματος, και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης να καταφύγει σε μια τέτοια λύση.

«Η ξεκάθαρη εντολή που λάβαμε στις 25 Γενάρη ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο λαός εκφράστηκε και έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν θα τραυματίσουμε την αξιοπιστία μας». Τέλος εκτίμησε ότι «μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, έχουμε σκοπό να περάσουμε αυτά που θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν πάρουμε αυτά που ζητάμε».

Σε ερώτηση για το αν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε αυτή την εκδοχή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση Βαρουφάκη.  Ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Βάζει για πρώτη φορά τις αγωνίες του Έλληνα και του Ευρωπαίου πολίτη στο τραπέζι, είναι χαρισματικός κι αυτό ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο Υπουργός μιας χώρας, είμαστε τυχεροί που μας εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

Σχολιάζοντας την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα. Παράλληλα τόνισε ότι ο κ. Γιούνκερ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και τον προβληματισμό του για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο.