Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο το 2021 – Αχτσιόγλου ή Ηλιόπουλος εκπρόσωπος, ο Τζανακόπουλος γραμματέας

Κλειδώνουν οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο “οργανόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ και οριστικοποιήθηκαν χθες στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στην Κουμουνδούρου, ενώ σήμερα συνεδριάζει από το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τις εγκρίνει. Το πιθανότερο είναι ότι θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να βάλει και επισήμως τη βούλα.

Οι αποφάσεις:

-Το συνέδριο μετατίθεται για την άνοιξη λόγω της συνθήκης που δημιουργεί η πανδημία. Η αλλαγή γραμματέα θα γίνει με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκτός μεγάλου απροόπτου τον Πάνο Σκουρλέτη θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανήκει στον σκληρό πυρήνα των “τσιπρικών”. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου παίρνοντας τη θέση που είχε ο Δ. Τζανακόπουλος.

-Εκπρόσωπος τύπου θα αναλάβει η μέχρι σήμερα τομεάρχης εργασιακών Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ακούγεται και το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου. Προέρχεται από τους “53” αλλά ανήκει πλέον στην ομάδα των “προεδρικών” και είναι σύντροφος του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

-Ο Νίκος Παππάς θα εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας και στη θέση του θα μετακινηθεί, το πιθανότερο, ο Αλέξης Χαρίτσης. Η εξέλιξη αυτή είναι αναπόφευκτη και λόγω της τεράστιας απόστασής του από τον τομεάρχη οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Παρόλα αυτά, ο Ν. Παππάς δεν θα μείνει εκτός σχήματος αλλά θα αναλάβει άλλο “παραγωγικό” χαρτοφυλάκιο, κάτι που θα επιβεβαιώσει την στενή σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αδυνατεί να απεμπλακεί απ ό,τι κουβαλάει ο πρώην εξ απορρήτων του.

-Ο Π. Πολάκης θα παραμείνει στο σχήμα των τομεαρχών και πιθανώς στην ίδια θέση.