Κορωνοϊός: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα φαινόμενα χαλάρωσης - "Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας"

Μέσω Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε συστάσεις για την συνέχιση τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, με αφορμή φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του τόνισε την υποχρέωση που πρέπει να έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, και τους χρόνια πάσχοντες, καθώς και το ότι οφείλουμε να κινούμαστε με υπευθυνότητα.

Σημείωνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε συνωστισμός σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως πανηγύρια και εορταστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την Αλίαρτο Βοιωτίας, παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρήθηκαν με τους ειδικούς  να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και απαγόρευσης ανάλογων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».