«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην αν. Μεσόγειο», διαμηνύει ο Ερντογάν – Απειλές & κατά της Ε.Ε.

Σε προκλητικές δηλώσεις, προέβη, για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια υδροηλεκτρικού σταθμού, όπου δεν έχασε την ευκαιρία, να αναφερθεί και στις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος συγκεκριμένα δήλωσε: «Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκούγιου».

«Πυρά» και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε μάλιστα  την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον αποκλεισμό της Τουρκίας, στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο τον μέτρων ελέγχου εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid-19.

«H Eυρωπαϊκή Ένωση έβαλε μπροστά από εμάς τις χώρες που έχουν πρόβλημα διαφάνειας και είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της εφαρμογής διπλών στάνταρτ. Όμως ως Τουρκία δεν κερδίσαμε τίποτα χωρίς να δώσουμε αγώνα. Έτσι όπως φαίνεται και στο θέμα αυτό, τα δικαιώματα μας θα τα κατακτήσουμε με αγώνα».