Σκληρή κριτική του ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας στην ελληνική Κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση άσκησε σήμερα Δευτέρα, (16/02), ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χάνς Γέργκ Σέλινγκ, ο οποίος σε δηλώσεις του λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες είπε πως η Ελλάδα «μοιάζει να είναι ακόμα σε κατάσταση εκλογών κι όχι σε κατάσταση δουλειάς».

Μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ άφησε αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας πως «όταν κάποιος χρειάζεται δάνειο, δεν είναι δυνατό να πηγαίνει στην τράπεζα, να προσβάλει τον διευθυντή, και στη συνέχεια να προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους».

Παράλληλα, ο Χάνς Γέργκ Σέλινγκ υποστήριξε πως η πρωτοβουλία για την επίτευξη προόδου θα πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά. Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας έγιναν λίγη μόνο ώρα έπειτα από τα «πυρά» του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι λυπάται για τους Έλληνες γιατί «έχουν επιλέξει μία κυβέρνηση που συμπεριφέρεται εντελώς ανεύθυνα αυτή τη στιγμή».

Την ίδια ώρα και ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε δηλώσεις για την χώρα μας, λέγοντας πως η Ευρώπη προστάτευσε τον εαυτό της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.