Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη την Τετάρτη: Είναι ώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται σε οικονομία & τουρισμό

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των μέτρων για τη διάσωση της τουριστικής σαιζόν στη χώρα μας, η οποία αποτελεί και το υπ αριθμόν ένα στοίχημα, έχει ξεκινήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν, το πακέτο θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, μαζί με νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economico, το κεντρικό μήνυμα του νέου διαγγέλματος του πρωθυπουργού, του πρώτου μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και έβδομου από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, είναι ότι όπως δώσαμε τη μάχη και πετύχαμε να “νικήσουμε” στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης με τον κοροναϊό, έτσι τώρα θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε, ό,τι σώζεται από την οικονομία και τον τουρισμό. Ειδικά για τον τουρισμό θα πεί ότι “ξεκινάμε από μηδενική βάση”.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε νωρίτερα το Economico, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με χώρες που καταγράφουν πολύ χαμηλά ποσοστά – ανάλογα με της Ελλάδας – στη διασπορά του ιού, και συγκεκριμένα με την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία κα, προκειμένου να υπάρξει τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου.

  • Ωστόσο, νεότερες σκέψεις οδηγούν στην απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου για όλες τις χώρες της Συμφωνίας Schengen

Απομένουν, ωστόσο, μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα προς διευκρίνιση, όπως τα πρωτόκολλα υγείας που θα υιοθετηθούν, τον τρόπο της λειτουργίας ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμμάτων.

Πηγή: Economico.gr