Εξιτήριο για την τελευταία ασθενή με κορωνοϊό από το νοσοκομείο του Ρίου

75 ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, που εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου, το νοσοκομείο είναι πλέον έτοιμο να δώσει εξιτήριο στη μοναδική ασθενή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Πρόκειται για μία γυναίκα, η κατάσταση της οποίας έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως τόνισε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Θυμίζουμε πως ήταν 4 Μαρτίου, όταν το Νοσοκομείο Ρίου ξεκινούσε έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό καθώς ξεκίνησε η νοσηλεία του πρώτου επίσημα επιβεβαιωμένου θετικού ασθενή στον ιό, ενός 66χρονου Έλληνα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Δυστυχώς όμως, εκείνος έμελλε να είναι το πρώτο θύμα της πανδημίας στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα), στο νοσοκομείο του Ρίου, ως προς τον κορωνοϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος,  όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα περιστατικά, που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».