Σε επιφυλακή για το τουρκικό σχέδιο να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Για μία νέα, άνευ προηγουμένου, προκλητική ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν  κάνουν λόγο πηγές από την ΕΥΠ  αλλά και στρατιωτικές πηγές.  Μιλώντας στο «Βήμα», υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρθηκε στο σχέδιο της Άγκυρας να προωθήσουν στα παράλια της Μικράς Ασίας μετανάστες με κορωνοϊό με στόχο αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες ενώ όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι μετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα. Κι αυτό ύστερα κι από αναφερόμενες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού που είχε αναφέρει ότι «η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού».

Πάντως το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη επισήμανε ότι όλες οι ελληνικές υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, με το δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες το Λιμενικό έκανε συγκροτημένες ενέργειες απώθησης λέμβων με μετανάστες που προωθούντο προς τα νησιά μας.