Τσίπρας: «Aντί η κυβέρνηση να ζητήσει κυρώσεις ΕΕ στην Τουρκία, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη» (Video)

Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα» είπε χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη, που παραχώρησε την Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, του Mega, προσθέτοντας πως η φύλαξη των συνόρων, είναι το αυτονόητο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυβέρνησης, περί “απουσίας” του, τις τελευταίες ημέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίσε: «Είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαχειρίζεται με περίσσια αλαζονεία κρίσιμα εθνικά θέματα.

 «Οι αντίπαλοι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά η Τουρκία».

Δεν θα υιοθετούσα τη λέξη «εισβολή». Όταν έχεις «εισβολή» έχεις πόλεμο και πρέπει να νικήσεις. Οι αντίπαλοι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά η Τουρκία. Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλαζονεία. Έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Όταν ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό. Είναι ανεύθυνη στάση να κάνουν «πλακίτσα» και να λένε «που ήσουν την Καθαρά Δευτέρα».

«Έρχονται στον Έβρο και μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί»

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα «καθρεφτάκια», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

«Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ηθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα», τόνισε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: 

Αναφερόμενος στο παρελθόν και σχολιάζονταςστο παρόν, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες.

Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη; Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών».

Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στην Λέσβο και στην Χίο αποδοκιμάζοντας τις συμπεριφορές και από τις δύο πλευρές, και τις υπερβολές των δυνάμεων της Αστυνομίας αλλά και από τους κατοίκους. «Αυτά θα πρέπει να μείνουν εδώ και να μην διεισδύσουν στο μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Οι νέοι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία. Αλλιώς έχουν γεράσει πρόωρα»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως «μόλις ανέλαβε απέσυρε δυνάμεις από τον Έβρο και τους μετέφερε στα Εξάρχεια. Οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία» και πρόσθεσε ότι «εμείς όμως οφείλουμε με βάση τις αξίες μας να διαφυλάξουμε την εθνική ασφάλεια».

‘Ασκησε επίσης κριτική για λάθη και παραλείψεις τους τελευταίους επτά μήνες και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν για να μην δυσαρεστήσει γαλάζιους δημάρχους στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην παρούσα κρίση ο κ. Μητσοτάκης «δεν συγκαλεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρότι λέει ότι αντιμετωπίζουμε απόπειρα εισβολής! Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανεύθυνη στάση και η κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί».