Reuters: «Έξαλλη η Ευρώπη με τον εκβιασμό Ερντογάν, σκέπτεται ωστόσο να δώσει περισσότερα χρήματα»

«H Ευρώπη ‘βγάζει καπνούς’ με τον εκβιασμό Ερντογάν αλλά σκέπτεται και να δώσει περισσότερα χρήματα». Με τον παραπάνω τίτλο το Reuters αναφέρεται στη συνάντηση που έγινε αυτή την εβδομάδα μεταξύ πρεσβευτών της ΕΕ.

Σε αυτή μπορεί να υπήρξε έκρηξη οργής για την απόπειρα του Τούρκου Προέδρου να εκβιάσει την Κοινότητα επιτρέποντας σε μετανάστες να εισβάλουν μαζικά στην Ελλάδα αλλά πολλοί από τους συμμετέχοντες ομολόγησαν ότι ο Ερντογάν κρατά δέσμια την Ευρώπη επειδή τα κράτη – μέλη της δεν μπορούν να συμφωνήσουν πώς να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό.

«Η ΕΕ είναι στόχος εκβιασμού», δήλωσε ένας διπλωμάτης κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης στις Βρυξέλλες», λεπτομέρειες της οποίας γνωστοποιήθηκαν στο Reuters από διάφορες διπλωματικές πηγές.

«Κοιμάσαι με τον διάβολο και ξυπνάς στη κόλαση, σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε ένας από τους πρέσβεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μεταξύ των αντιπροσώπων που πρότειναν την περαιτέρω χρηματοδότηση ώστε να βοηθηθούν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και με την ελπίδα του κατευνασμού του Ερντογάν ήταν αυτοί της Ολλανδίας, της Ιταλίας της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Είναι τόσο ανέντιμο εκ μέρους του Ερντογάν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εκβιαζόμαστε οπότε η όπια νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να έλθει πολύ σύντομα. Αλλά στο τέλος ίσως αναγκαστούμε να πληρώσουμε. Τι άλλο να κάνουμε;», είπε ένας ακόμη διπλωμάτης που μίλησε στο Reuters.