«Εμφανίστηκε» ο «Μάξιμος Σαράφης»: Ποιον όρο θέτει, για να καταθέσει

Με τις αστυνομικές αρχές επικοινώνησε το βράδυ της Πέμπτης ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis Μάξιμος Σαράφης.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο προστατευόμενος μάρτυρας, Μάξιμος Σαράφης, που αναζητούνταν από τις αρχές καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, στην επικοινωνία του με τις αρχές δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει.

Ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», συγκεκριμένα επικοινώνησε με τον αξιωματικό – χειριστή που είναι υπεύθυνος για την προστασία του και δήλωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, υπό τον όρο να τηρηθεί μυστικότητα στην κατάθεσή του.

Σύφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,  ο αστυνομικός δεσμέυθηκε να μεταφέρει το αίτημα του στην Προανακριτική, ενώ  ήδη ενημερώθηκαν οι δικαστικές αρχές.

Βάσει μίας άλλης εκδοχής, ο «Μάξιμος Σαράφης», απέστειλε επιστολή ζητώντας να καταθέσει υπό προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο  προστατευόμενος μάρτυρας ζητά να καταθέσει με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων αλλοίωσης χαρακτηριστικών και σε διαφορετικό δωμάτιο, ώστε να μην αναγνωριστεί.

«Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης’ εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του», ανέφερε απόψε μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πως θα τους εξετάσουμε», σχολίασε βουλευτής της πλειοψηφίας στην επιτροπή

Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη, με την «εμφάνιση» του προστατευόμενου μάρτυρα καθίσταται πάντως σαφές, ότι είναι μεν διατεθειμένος να καταθέσει, αλλά χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.