Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν - Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράζ.

Η συνάντηση του τούρκου προέδρου και του λίβυου πρωθυπουργού, έγινε στο Προεδρικό Γραφείο και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, όπως επισημαίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τις ρωσοτουρκικές συνομιλίες για την Συρία και την Λιβύη που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν αποκλείεται η συνάντηση να είχε ως αντικείμενο κάποιο μήνυμα της Ρωσικής πλευράς, καθώς -παρά την ένταση στη Συρία- οι συζητήσεις Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζονται.

Δεν αποκλείεται όμως να σχετίζονται με την αντιμετώπιση του Στρατάρχη Χάφταρ, ο στρατός του οποίου έπληξε στο λιμάνι της Τρίπολης τουρκικό πλοίο που φέρεται να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά προς την κυβέρνηση του Σάρατζ, μετά και το μνημόνια αμυντική συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Το γεγονός είναι πως σήμερα η πλευρά Σάρατζ ανακοίνωσε ότι ξανακάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την πλευρά Χάφταρ στην Γενεύη, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.