Υπόθεση Novartis: Προς διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Tον κίνδυνο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και για άλλες υποθέσεις, πλην της Novartis αντιμετωπίζει πλέον  ο πρώην αναπληρωτής υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή,εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ενδέχεται να αποφασίσει για τη διεύρυνση των κατηγοριών εις βάρος του τέως υπουργού, με δεδομένο ότι υπήρξαν από τους εισαγγελείς που εξετάστηκαν συγκεκριμένες καταγγελίες για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου σε σειρά υποθέσεων που οι ίδιοι είχαν χειριστεί.

Κατά τις ίδιες πηγές,  δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες και άλλος εισαγγελικός λειτουργός, που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να καταθέσει, να προσέλθει ως μάρτυρας στην επιτροπή. Είναι, δε, πολύ πιθανό να εξεταστούν από την προανακριτική επιτροπή και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, καθώς σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην επιτροπή από το ΚΚΕ.

Οι καταθέσεις των εισαγγελέων

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Παναγιώτης Αθανασίου, Ιωάννης Αγγελής και Γεωργία Τσατάνη (συνεχίζει την κατάθεσή της σήμερα) κατήγγειλαν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τον έναν η τον άλλον τρόπο, ασκούσε πιέσεις με απειλές και εκβιασμούς για υποθέσεις που εκκρεμούσαν στα χέρια αρμοδίων εισαγγελικών λειτουργών, ενώ κατονόμασαν συγκεκριμένα περιστατικά.

Μάλιστα, η Γεωργία Τσατάνη, επίτιμη εισαγγελέας Εφετών, που είχε καταγγείλει δημοσίως τον Παπαγγελόπουλο από το 2016, επανέλαβε τις καταγγελίες της και πάλι, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, προκαλώντας αίσθηση για τις μεθόδους των πιέσεων τις οποίες, όπως ανέφερε, είχε και η ίδια υποστεί. Η εισαγγελέας μίλησε για τρίπτυχο «στοχοποίηση, ενοχοποίηση και, τέλος, βομβιστική επίθεση», περιγράφοντας, όπως ανέφερε, τη διαβάθμιση των πιέσεων που υπέστη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία εκείνη την εποχή είχε χειριστεί.

Αποδεικτικά στοιχεία

Η εισαγγελέας Τσατάνη κατήγγειλε ότι δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου και προς τούτο στοχοποιήθηκε από δημοσιεύματα, στη συνέχεια ενοχοποιήθηκε πειθαρχικώς και, τέλος, δέχθηκε βομβιστική επίθεση από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα από την επίθεση είχε δοθεί εντολή να αποσυρθεί η αστυνομική φρουρά που επί χρόνια είχε.

Η κατάθεσή της, που θα συνεχιστεί σήμερα  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται να ολοκληρώσει τις καταγγελίες της για πιέσεις, απειλές και λοιπά κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Βγενόπουλου. Επιπρόσθετα, έχει προαναγγείλει ότι διαθέτει στοιχεία για να αποδείξει τα όσα είπε, τα οποία και θα προσκομίσει στην επιτροπή κατά τη σημερινή κατάθεσή της.